V 124-AUW 140806 9258

» Geplaatst op mrt 27, 2016 in Volumespel

V 124-AUW 140806 9258

vóór de werken:

foto 284verkleind

2016 04 11

In een omgeving vnl. bepaald door ruime vrijstaande woningen op ruime percelen, elk met een eigen stijl – door bouwjaar en persoonlijke smaak. Het betreft een beboste omgeving, die het kader vormt waarbinnen de woningen zijn opgetrokken. Aan de achterzijde van het perceel grenzen veel smallere percelen met een gesloten bebouwing.

Betreft het vergroten van de woning, zowel qua vloeroppervlakte, maar vooral qua volume. De woning werd een rechthoekig volume, tot de maximale hoogte van 6m – volgens verkavelingsvoorschriften, met enkele gelijkvloerse uitbouwen.
De aanbouw vooraan – volgens eerder verkregen bouwvergunning – werd gewijzigd in leefruimte – m.n. slaapkamer, met patio en overdekking aan de voordeur.

Achteraan de woning werd eveneens een aanbouw gebouwd. Langs deze ontbijthoek, hebben we een uitbreiding van de leefruimte gerealiseerd. Gelijkvloers, maar met hoger plafond, om een groter ruimtegevoel te bekomen binnen.

De verdieping van de woning, werd verbouwd tot volwaardige woonverdieping.
Het geheel – oude situatie is een hoofdgebouw in lichtgrijze gevelsteen en aanbouwen in crepie – werden voorzien van een lichte buitenbepleistering.

124-AUW